BKR en lenen? Wij helpen je verder!

Wil je geld lenen zonder dat men jouw BKR registratie toetst? Dan hebben we goed nieuws: er is één aanbieder in Nederland die dit mogelijk maakt. Daarnaast vergelijken we hieronder ook andere kredietverstrekkers met elkaar in een overzichtelijke tabel. Let wel, bij hen kun je niet terecht wanneer je zonder BKR toetsing geld wilt lenen. Je moet dan eerst je BKR codering laten verwijderen. Lees verder en zie hoe dat precies in z’n werk gaat.

2 Manieren om geld te lenen

Er zijn 2 manieren om een lening af te sluiten indien je negatief bij het BKR geregistreerd staat:

  1. Geld lenen zonder BKR check via Ferratum
  2. BKR notering te zelf/laten verwijderen

Nadat je je notering hebt verwijderd, ben je weer financieel gezond en kun je eventueel een lening afsluiten bij een van de vele andere aanbieders. Andere aanbieders hanteren namelijk een lagere rente waardoor het leenbedrag hoger kan zijn en de looptijd langer. Bekijk de twee manieren in detail hier:


1. FerratumFerratum logo is een leningverstrekker waarbij je een lening tussen de 100 en 1500 euro kunt aanvragen. Ferratum toets niet bij het BKR waardoor je hier makkelijk een extra kleine lening kunt afsluiten. Ze zijn gevestigd in Engeland en vallen onder het reglement van het Verenigd Koninkrijk. Afhankelijk van de hoogte van de lening dien je de lening al snel terug te betalen, maximaal binnen 62 dagen. De rente ligt relatief hoog op bijna 14%.


Bankr logo2. Bankr is een informatieve website over financiële producten zoals leningen en hypotheken. Bankr heeft een uitgebreid artikel geplaatst over het zelf verwijderen van je BKR notering. Dit is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar de heldere omschrijving legt uit dat het wel degelijk te doen is. Daarnaast wordt er ook verwezen naar het type jurist die je nodig hebt, mocht het je zelf niet lukken. Alvorens je geld leent is het aan te raden eerst dit artikel te lezen. Wellicht ben je via Bankr sneller geholpen.


Meer informatie over geld lenen bij andere aanbieders kun je in de vergelijkingstabel vinden. Je kunt daar o.a. leningaanbieders vergelijken die grotere leningen aanbieden. Deze raadplegen te allen tijde het BKR om te zien of er geen betalingsachterstanden zijn. Zit je nu nog met een negatieve codering, kies dan voor Ferratum of schakel hulp in van een jurist.

Website:FerratumKredietspotterA-KredietGeldshopNationale Ned.Leningmakelaar
1. BKR toetsingNeeJaJaJaJaJa
2. BKR registratieNeeJaJaJaJaJa
3. Minimale lening€ 100€ 5.000€ 1.000€ 2.500€ 5.000€ 2.000
4. Maximale lening€ 1.500€ 99.000€ 99.000€ 75.000€ 50.000€ 100.000
5. Minimale rente13,99% 4,4%4,4%4,5%4,7%4,7%
6. Maximale rente13,99% 14% 7,5%14% 11,5%14%
7. Min.looptijd15 dagen6 mnd1 mnd6 mnd6 mnd6 mnd
8. Max.looptijd63 dagen180 mnd415 mnd180 mnd120 mnd120 mnd
9. Verwerking2-5 dagen1-5 dagen1 dag1-5 dagen1-5 dagen1 dag

Geld lenen zonder BKR toetsing, kan dat?

Kredietverstrekkers en het BKR zijn nauw met elkaar verbonden. Het merendeel toets een nieuwe leningaanvraag bij het BKR. Dit doen ze om mensen niet onnodige extra op te zadelen met schulden. Heb je al een BKR registratie, dan betekent dat niet vanzelfsprekend dat je niet in aanmerking komt. Het type codering dat het BKR heeft gekoppeld aan jouw persoon is hier bepalend.

Krediet zonder BKR toetsing voor A, A1, A2, A3 of HY coderingen

Je hebt een BKR notering maar wilt alsnog krediet aanvragen. Er zijn enkele kredietverstrekkers in Nederland die gespecialiseerd zijn in het verstrekken van krediet voor personen met een BKR notering.

Een negatieve BKR toets wil dus niet automatisch zeggen dat u geen krediet kunt krijgen. Deze kredietaanbieders kijken ook verder dan alleen de BKR coderingen. Zo is vaak een garantstelling van een familielid of vriend verplicht zodat je alsnog ingedekt bent indien de lening niet direct terugbetaald kan worden.

Bekijk de bovenstaande tabel en vergelijk welke van deze kredietaanbieders je een krediet willen verschaffen en tegen welke voorwaarden. Bij iedere partij kunt u in enkele minuten een kredietofferte aanvragen. De aanbieder zal dan spoedig contact met u opnemen en eventueel een offerte meesturen.

Bureau Krediet Registratie (BKR)

Alle kredieten worden geregistreerd bij de BKR (Bureau Krediet Registratie), genaamd positieve BKR. Bij een achterstand op een lening krijgt u een codering (hiervan moet u bericht hebben ontvangen, dat de achterstand wordt gemeld bij BKR), genaamd negatieve BKR. Lees hier ook de veelgestelde vragen over alles wat met het BKR te maken heeft.